Waarom je beter wel een aanschafwaarderegeling kunt hebben

Bestuurders met een autoverzekering hebben lang niet altijd een aanschafwaarderegeling in hun voorwaarden staan. Dat is een risico voor automobilisten wiens tweedehands gekochte voertuig gestolen wordt of betrokken raakt bij een ongeluk. De verzekeraar keert met een aanschafwaarderegeling het volledig betaalde bedrag voor een auto uit, maar zonder die regeling alleen de dagwaarde.

De kleine lettertjes van de aanschafwaarderegeling

Dat veel bestuurders de aanschafwaarde niet vergoed krijgen, komt omdat niet alle verzekeraars een dergelijke aanschafwaarderegeling hebben. Overigens kent de regeling wel een paar addertjes onder het gras. Zo verschilt de geldigheid van een tot drie jaar en keren sommige verzekeraars alleen uit voor auto’s die zijn gekocht bij een merkdealer of BOVAG-bedrijf.

×